Budete potřebovat

Celozrnná pšeničná hladká mouka 110 g
Hladká mouka 80 g
Jedlá soda 1/2 lžičky
Mletá skořice 1 lžička
Strouhaný muškátový oříšek 1/4 lžičky
Sůl 1/4 lžičky
Změklé máslo 2 lžíce
Řepkový olej 60 ml
Tmavý třtinový cukr 55 g
Krystalový cukr 3 lžíce
Vejce 1x
Přesnídávka Hamánek Jablko s mrkví 125 g
Vanilkový extrakt 1 lžička
Ovesné vločky 1/2 hrnku
Cereální lupínky 1/2 hrnku
Sušené brusinky 1/3 hrnku
Nasekané vlašské ořechy 1/3 hrnku

Postup přípravy receptu

Předehřejte troubu na 175 °C. Promíchejte obě mouky, sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl. Prošlehejte máslo, olej a oba cukry do pěny. Přidejte vejce, přesnídávku a vanilku a mixujte ještě 30 sekund. Vsypte moučnou směs a šlehejte dalších 30 sekund. Zlehka vmíchejte vločky, lupínky, brusinky a ořechy. Na plech vyložený pečicím papírem udělejte lžící kopečky těsta, nechte mezi nimi dostatečné rozestupy. Navlhčenýma rukama stlačte hrudky na tloušťku asi 6 mm. Pečte 12 minut, dokud nebudou sušenky zapečené, ale stále měkké.
Uložit do pdf Tisknout