Budete potřebovat
| Celozrnná pšeničná hladká mouka | 110 g |
| Hladká mouka | 80 g |
| Jedlá soda | 1/2 lžičky |
| Mletá skořice | 1 lžička |
| Strouhaný muškátový oříšek | 1/4 lžičky |
| Sůl | 1/4 lžičky |
| Změklé máslo | 2 lžíce |
| Řepkový olej | 60 ml |
| Tmavý třtinový cukr | 55 g |
| Krystalový cukr | 3 lžíce |
| Vejce | 1x |
| Přesnídávka Hamánek Jablko s mrkví | 125 g |
| Vanilkový extrakt | 1 lžička |
| Ovesné vločky | 1/2 hrnku |
| Cereální lupínky | 1/2 hrnku |
| Sušené brusinky | 1/3 hrnku |
| Nasekané vlašské ořechy | 1/3 hrnku |
Postup přípravy receptu
Předehřejte troubu na 175 °C. Promíchejte obě mouky, sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl. Prošlehejte máslo, olej a oba cukry do pěny. Přidejte vejce, přesnídávku a vanilku a mixujte ještě 30 sekund. Vsypte moučnou směs a šlehejte dalších 30 sekund. Zlehka vmíchejte vločky, lupínky, brusinky a ořechy. Na plech vyložený pečicím papírem udělejte lžící kopečky těsta, nechte mezi nimi dostatečné rozestupy. Navlhčenýma rukama stlačte hrudky na tloušťku asi 6 mm. Pečte 12 minut, dokud nebudou sušenky zapečené, ale stále měkké.Kam pokračovat